8+1 étel, amelyet II. Erzsébet királynő nem hajlandó megenni

II. Erzsébet
Vágólapra másolva!
Darren McGrady, a Buckingham Palota egykori szakácsa egy interjúban elárult néhány titkot II. Erzsébet királynő étkezési szokásairól. Többek között azt is, melyek azok az ételek, amelyeket a királynő nem hajlandó megenni, ezért soha nem szabad felszolgálni neki. Ha mégis észreveszi, hogy az étele tartalmazza az adott alapanyagot, azonnal visszaküldi.
Vágólapra másolva!

Legalább 9 olyan ételről tudunk, amely ellen II. Erzsébetnek van némi kifogása. Mint a tészta és a rizs. Egyiket sem szívesen eszi, ezért

az ebédje leginkább halból, csirkehúsból és zöldségekből áll.

Ám a királynő nemcsak a tésztát száműzte étrendjéből, hanem a krumplit is – keményítőtartalma miatt. Ó, pedig ha tudná milyen finom is a jó magyar, házi kolbászból és friss tejföllel készült rakott krumpli!

II. Erzsébet királynő nem szívesen eszik se rizst, se krumplit, se tésztát Forrás: Goodhouse Keeping

Továbbá nem hajlandó megenni a steaket sem, mert a húst csak jól átsütve szereti. Tiltólistás még a fehérhéjú tojás, mert őfelsége úgy gondolja,

hogy a barna héjúnak sokkal jobb az íze.

A következő a hagyma és a fokhagyma. Ha valaki olyan gyakran találkozik másokkal, mint a királynő, akkor nem engedheti meg magának, hogy körüllengje a hagymaszag. Ez teljesen érthető. Ám az már egy picit furcsa, hogy a kenyér héját is mindig le kell neki vágni.

Kedvence a tonhalas, majonézes, uborkás és paprikás szendvics – de csak úgy eszi meg, ha a kenyérszeleteken nincs rajta a héja.

II. Erzsébet királynő a szezonon kívüli gyümölcsöket is elutasítja. Neki nagyon fontos a szezonális táplálkozás, amit még akkor is betart, ha valaki a kedvenc gyümölcsével, például eperrel kínálja meg szezonon kívül.

Bár nem étel, de érdemes megemlíteni a teát is, amelyet hagyományosan, csak tejjel iszik. Egyáltalán nem szívleli, ha ezt a nemes italt cukorral vagy bármilyen édesítőszerrel tálalják elé.