Tökéletes krumplis tészta a hétvégére gyorsan

krumplis tészta
Vágólapra másolva!
A krumplis tészta szintén egy hagyományos magyar fogás, mindössze negyven percre van szükség az elkészítéséhez. Olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek mindenki kamrájában megtalálhatóak voltak nagyszüleink idejében: tészta, krumpli, hagyma és természetesen sertészsír. Lássuk, hogyan készül a tökéletes krumplis tészta.
Vágólapra másolva!
Krumplis tészta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Krumplis tészta

Olaj helyett sertészsírt használjunk, és a végén tegyünk az elkészítési folyamathoz plusz egy extra lépést, hogy még finomabb legyen.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 közepes hagyma
  • 1 csomag tészta
  • 3-4 evőkanál sertészsír
  • 1-2 teáskanál fűszerpaprika ízlés szerint
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Pucoljuk meg és daraboljuk fel a krumplit, aztán tegyük fel főni.
Közben kezdjük el főzni a tésztát is.
A hagymát pirítsuk meg egy kis zsíron, sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk.
A megfőtt krumplit még melegen törjük össze krumplinyomóval, keverjük a hagymás keverékhez. Forgassuk jól át.
Öntsük a megfőtt és leszűrt tésztát a krumplira, forgassuk jól át, hogy mindenhol befedje.
Amint elkészült a krumplis tészta már fogyaszthatjuk is.
Ám ezzel az extra lépéssel még finomabb lehet: tegyünk 3-4 evőkanál zsírt egy serpenyőbe, hagyjuk megolvadni. Öntsük bele a tésztát vagy annak egy részét attól függően, milyen nagy a serpenyőnk. Kezdjük el megpirítani a tésztát. Akkor jó, ha szépen megbarnult. Fogyasszuk savanyú uborkával.