1000 lépéssel ledolgozhatjuk az extra kalóriát étkezés után?

fogyás, fogyókúra
Vágólapra másolva!
Azt szokták mondani, hogy ebéd után már csak egy jó alvás hiányzik. Sokunk ilyenkor tényleg le is fekszik a kanapéra, és huny egyet. Mások rohannak vissza a munkába, ülnek le az asztal mögé. Valójában azonban az egészségünk érdekében legalább 30 perces sétát kellene tennünk az étkezések után.
Vágólapra másolva!

Dr. Vaishali Lokhande az Apollo Kórházak szaktanácsadója szerint:

A szakemberek azért is javasolják az étkezések utáni sétát, különösen vacsoraidőben, mert ezzel az alvásminőségen is javíthatunk. Hiszen a séta csökkentheti a stressz-szintet, fokozza a vérkeringést, és mindkettő elengedhetetlen a jó alváshoz.

Forrás: Shutterstock

Dr. Vaishali hozzáteszi:

Dr. Vaishali azt javasolja, hogy tartsuk be a megfelelő rutint, táplálkozzunk egészségesen és tegyünk rövid sétákat. Általában az eredmények jelentkezése minden egyes személynél eltérő, de idővel jelentkezni fognak. Ezen túlmenően a séta nemcsak az ideális testsúly fenntartásában segíthet, hanem abban is koncentráltabbak és aktívabbak maradjunk.

De figyelembe kell venni, hogy a rendszeres séta és az egészséges táplálkozás nem mindig elegendő a fogyáshoz. Arra is figyelni kell, mikor és mennyit eszünk.

A séta egy könnyű választás az egészséges életmód jegyében. Felfrissíti az érzékeket, segít koncentráltabbnak lenni, ugyanakkor, ha hatékony fogyást szeretnénk elérni, a táplálkozásunkra is oda kell figyelnünk.