Nagyon finom sütőtökös kekszek, amelyek megédesítik az őszt

sütőtökös kekszek
Vágólapra másolva!
Az őszi hónapok tele vannak finomabbnál finomabb sütőtökös receptekkel. Nem bírjuk megállni, hogy ne próbáljunk ki valami újdonságot. Krémlevessel és tökös pitével már degeszre tömtük magunkat, ezért itt az ideje, hogy kipróbáljunk valami újat: a sütőtökös kekszeket.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sütőtökös keksz

Hozzávalók a kekszekhez:

  • 320 g liszt
  • 4 g sütőpor
  • 4,5 g szódabikarbóna
  • 5 g fahéj
  • 1 g őrölt szerecsendió
  • 1 g őrölt szegfűszeg
  • 2,5 g só
  • 110 g lágy vaj
  • 300 g cukor
  • 350 g tökpüré
  • 1 tojás

Hozzávalók a mázhoz:

  • 115 g vaj
  • 240 g porcukor
  • 10 ml vaníliakivonat
  • 15 ml tej

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sót.
Egy másik tálban krémesítsük egy konyhai robotgéppel a vajat és a cukrot.
Adjuk hozzá a tököt és a tojást, dolgozzuk jól össze.
Keverjük a nedves összetevőket a szárazakhoz, amint a tészta jól összeállt, tépkedjünk belőle kisebb darabokat, és nyomjuk őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Simítsuk el kekszformára.
Süssük 15-20 percig, közben készítsük el a mázat.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, keverjük hozzá a cukrot, a vaníliát és a tejet.
Tálaljuk a kekszeket a mázzal.