Könnyű és gyors: így lesz igazán finom a borsófőzelék

Egészséges recept: zöldborsófőzelék fasírttal
Vágólapra másolva!
A borsófőzelék egy csoda: egyrészt hihetetlen egyszerű elkészíteni, másrészt ugyan ki ne szeretné? A hagyományos ízek rajongói különösen örülnek majd ennek a receptnek. Legyen ezúttal borsófőzelék az ebéd!
Vágólapra másolva!
Zöldborsófőzelék Forrás: LifeTv

Borsófőzelék

A borsófőzelék friss, zsenge borsóval a legfinomabb. Ám mivel erre még várnunk kell egy kicsit, most a tavaly a fagyasztóba tett borsót fogjuk használni.

Hozzávalók:

  • 1 kg borsó
  • 2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 210 ml tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1-2 evőkanál cukor
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Először kockázzuk fel a hagymát, aztán pirítsuk meg egy kis olajon.
Öntsük hozzá a fokhagymát és a borsót, sózzuk és borsozzuk.
Töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Keverjük bele a cukrot és főzzük az egészet puhára. Ez körülbelül 20-25 perc.
Amint letelt az idő, adjuk hozzá a tejet, és keverjük néhány percig.
Közben egy kis olajon pirítsuk meg a lisztet, aztán merjünk hozzá a borsófőzelék levéből néhány kanállal.
Keverjük simára a rántást, majd öntsük a fazékba.
Forraljuk fel, közben keverjük folyamatosan, amíg besűrűsödik és már kész is a zöldborsófőzelék.
Tálalhatjuk friss petrezselyemmel megszórva, pörkölttel, fasírttal, sült virslivel vagy tükörtojással.

Szavazzon!

Ön szerint mivel a legfinomabb a borsófőzelék?