Ezért nem szabad együtt tárolni a hagymát és a krumplit

káliumforrás
Egy édesburgonya 438 mg káliumot tartalmaz, unokatestvére, a fehér húsú burgonya 950 mg-ot. Mindkettő magas A-vitamin-tartalommal bír
Vágólapra másolva!
A hagyma és a burgonya sok magyar étel alapja, ezek nélkül főzni meglehetősen nehéz. Néhány receptben központi szerepet kapnak, másokban inkább csak az ízek fokozása miatt van rá szükségünk. Akárhogy is jó, ha van a kamrában krumpli és hagyma, csak ne tároljuk együtt őket!
Vágólapra másolva!

Az egyik általános tény, amit a burgonyáról és a hagymáról tudunk, hogy nem szabad őket együtt tárolni. Sokan ezen megdöbbennek, mert pontosan ezt teszik: egy kosárba rakják őket vagy közel egymáshoz.

Forrás: Taste of home

Miért baj ez?

Azért, mert a hagyma etilént termel és bocsát ki, amely felgyorsítja az érzési folyamatot.

Így a burgonya hamarabb megromolhat, ráadásul ez a gáz a burgonya csírázásának a folyamatát is felgyorsíthatja.

A legjobb, ha külön tároljuk őket, a burgonyát száraz, sötét helyen, ahol jó a szellőzés. Szóba jöhet például a kamra vagy a pince.

A hagymát kevésbé szellős helyen is tarthatjuk, mint például a konyhában a pulton. Hűtőbe azonban nem szabad betenni, mert a hidegtől megváltozik a textúrája, megpuhul, és fogyaszthatatlan lesz.