10 ok, amiért érdemes reggel citromos vizet inni

citromos víz
Vágólapra másolva!
Sokunk kávéval vagy teával indítja a napot, ám vannak olyanok is, akik a citromos vízre esküsznek. Nincs kétség afelől, hogy a citrom ízletes és tápláló, a C-vitamin egyik leggazdagabb forrása, amely erősíti az immunrendszert. De milyen további előnyei vannak még? Miért érdemes citromos vízzel indítani a napot? Tíz okot is mutatunk. 
Vágólapra másolva!

1. Erősíti az immunrendszert

Tekintettel a citrom hihetetlen táplálkozási profiljára, nem kellene megdöbbennünk a citromos víz csodálatos hatásain.

A C-vitamin az egyik leghatásosabb tápanyag,

ha az immunrendszer megerősítéséről van szó. A reggeli citromos vízzel már bevittük az ajánlott napi mennyiség egy részét.

2. Támogatja a szív egészségét

A citrom káliumban is gazdag, amely nélkülözhetetlen tápanyag a szív egészsége szempontjából. Segít szabályozni a vérnyomást, ezáltal a szövődmények kialakulásának a kockázatát is csökkenti.

A reggeli citromos víz segíthet megtisztítani a testünket a méreganyagoktól Forrás: Shutterstock

3. Segíti az emésztést

A citromos víz stimulálja a gyomornedveket, segíti az étel lebontását, így hat az emésztésre. Hozzájárul továbbá a gyomorégés, a puffadás és a székrekedés kockázatának csökkentéséhez.

4. Hozzájárul a méregtelenítéshez

A citromos víz segíthet megtisztítani a testünket a méreganyagoktól, a salakanyagoktól és más felhalmozódott káros anyagoktól.

5. Támogatja a száj egészségét

A citromnak erős antibakteriális tulajdonságai vannak. Enyhíti a fogfájást, a szájproblémák tüneteit, például az íngyulladást.

6. Segít a fogyásban

A citrom kiváló pektinforrás, amely egy növényi rost. Magába szívja a felesleges vizet, koleszterint és glükózt a bélben, ami hozzájárul a fogyáshoz.

7. Jól kezeli a gyulladást

A citromos víz rendszeres fogyasztás semlegesítheti a belek magas savtartalmát,

ami a krónikus gyulladások legfőbb kiváltója.

8. Segít kezelni az öregedés látható jeleit

A citrom tele van flavonoid antioxidánsokkal. Ezek segíthetnek csökkenteni az öregedés jeleit, beleértve a foltokat és a ráncokat a bőrön.

9. Harcol a vírusos fertőzésekkel

A citromos víz megtisztítja a szánkat és a torkunkat a kórokozóktól megfázás és torokfájás idején.

10. Energetizál

A citromos víz energetizálja a testet, mindezt frissítő mivoltának köszönhetjük. Beindítja a testünk fontos folyamatait, mint az emésztés és az anyagcsere.

Nyomjunk egy fél citromot egy pohár langyos vízbe, fogyasszuk reggelente. Ízlés szerint több citromot vagy több vizet is használhatunk.