Hogyan süssünk gesztenyét egy őszi estén?

gesztenye
Vágólapra másolva!
A sült gesztenye megosztja az embereket: vannak, akik rajonganak érte, mások inkább messzire elkerülik. Bárhogy is, legalább egyszer az életben érdemes megkóstolni a sült gesztenyét, mert nagyon jó hangulatot varázsol az otthonunkba – főleg, ha a család együtt készíti. Isteni illatok lengik be a konyhát, meleg száll fel a gáztűzhelyről, odakint pedig hiába csepereg az eső, a meghitt hangulat mégis jókedvre derít mindenkit.
Vágólapra másolva!

Hogyan válasszuk ki a gesztenyét?

A sült gesztenye akkor lesz jó, ha jó minőségű az alapanyag. Legyünk körültekintőek a gesztenye kiválasztásánál. Ha puha a héja, sérülések, lyukak vannak rajta, akkor semmiképp se vegyük meg. Nagyon kellemetlen élmény otthon észrevenni, ha penészes, kukacos vagy már öreg.

Bárhol vesszük is, érdemes egyesével végignyomkodni, megnézegetni,

ha elég kemény, sérülésmentes és szép, akkor vegyük csak meg. Fontos, hogy annyit vásároljunk belőle, amennyit azonnal megeszünk, hiszen a friss sült gesztenye a legfinomabb.

A kép csak illusztráció! Forrás: shutterstock.com

Hogyan süssük meg?

Nagyon egyszerű. Mossuk meg, és áztassuk be hideg vízbe legalább egy vagy másfél órára. Így könnyebben megpuhul sütés során, plusz a nem jó darabok feljönnek a víz felszínére, tehát ezeket dobjuk is ki.

Amint letelt az idő, vágjuk be keresztben a bőrét. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, kicsit vizezzük be őket, majd süssük 200 fokon 25-30 percig.

Sütés után már csak meg kell hámozni, és fogyaszthatjuk is.