Pálinkát választott az Agrárminisztérium

pálinka, alama
A pálinkaversenyeken azt is értékelik, hogy az ital illatában és ízében mennyire hordozza az adott gyümölcsre jellemező karaktereket
Vágólapra másolva!
Az Árpád Pálinkatanya Prémium Piros Vilmos nedűje lett az idén az Agrárminisztérium pálinkája - tudatta az agrártárca az MTI-vel hétfőn.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a Nemzeti pálinkakiválóság program TOP díjazottjai közül választják ki évente az AM pálinkáját Az AM 2014-ben indította a Nemzeti pálinkakiválóság programot. Az idei versenyre 20 pálinkafőzde

138 tétellel nevezett, ebből 17 pálinkafőzde 66 tétele került a zsűri elé.

A részletes analitikai vizsgálatot a Nébih, az érzékszervi minősítő bírálatot a hagyományoknak megfelelően a magas kvalitású, független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végezte, végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pedig TOP Pálinkakiválóság minősítést kapott.

– mondta az AM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Nemzeti pálinkakiválóság program díjátadó eseményén az agrártárca hétfői közleménye szerint.

Erdős Norbert kiemelte, a pálinka népszerűsége az elmúlt tíz évben jelentősen nőtt, a kereskedelmi főzdék előállítása is igazodott a fogyasztói igényekhez.

Nagy Árpád, az AM pálinkája elismerést szerzett italt előállító békéscsabai Árpád és Vadász Pálinkák tulajdonosa a díjátadón elmondta, a főzdénél a pálinkakészítés tudománya öt generációra nyúlik vissza, a pálinka iránti szenvedély elengedhetetlen része az életüknek.