Itt a legújabb őrület: a kék rizs

kék rizs
Vágólapra másolva!
Bár a kék rizs nem egy újkeletű dolog az ázsiai konyhában, ám feltűnősége miatt kezd egyre népszerűbb lenni. Malajziában és Thaiföldön szívesen fogyasztják, és mindössze egyetlen titkos összetevőre van szükség ahhoz, hogy a rizs kék legyen.
Vágólapra másolva!

Mitől lesz kék a rizs? A pillangóborsó virágától! Ez a növény Ázsiában őshonos, a belőle készült teának gyönyörű mélykék színe van.

Friss virágát szívesen használják az ételek díszítésére is.

Így bizonyára már sejti, hogyan kell elkészíteni a rizst, hogy szép kék színe legyen. Nagyon egyszerű, otthon is bármikor kipróbálhatjuk!

Forrás: Shutterstock

Először tegyük fel főni a rizst a szokott módon, majd a vízhez adjunk szárított pillangóborsó-virágot. Mintha épp teát készítenénk. A virágoktól nemcsak a víznek, hanem a rizsnek is szép kék színe lesz. Ha kész vagyunk vele, úgy használjuk fel, ahogy szeretnénk.

A pillangóborsó-virágról úgy tartják, hogy tele van antioxidánsokkal, javítja a hangulatot, pozitív hatással van a máj megfelelő működésére és méregteleníti a testet.