A másnapos rizs kissé szikkadt, nem olyan finom és puha, mint frissen. Azt gondolhatnánk, hogy ebbe muszáj beletörődnünk, pedig nem. Ugyanis van egy trükk, amellyel még az újramelegített rizs is finom puha lesz.

Valljuk be, hogy a másnapos rizs nem túl vonzó. A helyzeten az sem segít túl sokat, ha újramelegítjük, hiszen ettől még nem nyeri vissza frissességét. Vagy mégis? Létezik olyan trükk, amellyel a rizst újra gusztusossá tehetjük? Igen, létezik!

A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Ez a módszer nagyon könnyű és hatékony. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiszedi egy tálra a maradék rizst, majd rátesz a tál közepére egy jégkockát. Igen, egy jégkockát. Most mehet a mikróba egy percre.

A trükk érdekessége, hogy a jég nem fog teljesen elolvadni, viszont a rizs megpárolódik, és ismét finom puha lesz.

Ám nemcsak jégkockával érhetjük el ezt az eredményt, hanem azzal is, ha egy kis vizet locsolunk a rizsre, vagy lefedjük vizes ruhával és úgy melegítjük fel.

Forrás