Ez a túrófánk biztosan sok szívet elrabol majd, és nem csak azért, mert finom. Mindössze fél óra alatt megvagyunk vele, ráadásul a lakás sem lesz tele olajszaggal. A fánksütést általában mindig szellőztetés követi – hiába megy a páraelszívó. Most azonban csak bekapcsoljuk a sütőt, így nem lesz olajszag a lakásban, ráadásul nem kell a tűzhely előtt sem állnunk, és arra várni, hogy kisüljenek a túrófánkok.

Túrófánk
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 255 g finomliszt
- 100 g porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2 db tojás
- fél teáskanál só
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a porcukorral, a sóval és a sütőporral.
Keverjük bele a tojásokat és a túrót is.
Jól dolgozzuk össze.
Készítsünk gombócokat a tésztából, majd kissé lapítsuk ki.
Tegyük sütőpapírral kibélelt vagy vajjal kikent tepsire.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és süssük meg a fánkokat.
Fogyasszuk magában, porcukorral megszórva, tejszínhabbal vagy lekvárral.