Ez a sajtleves az én szívemet rögtön elrabolta. Amikor megtaláltam az eredeti receptet, újragondoltam, és a saját szám íze szerint formáltam. Ez az én esetemben azt jelentette, hogy többféle sajttal dolgoztam, így lett a végeredmény egy ízekben és zamatokban gazdag sajtleves.

Francia sajtleves. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Francia sajtleves pirított kenyérkockával

Hozzávalók:

  • 40 g vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 l víz
  • 1 húsleves kocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g camambert sajt
  • 100 g trappista sajt
  • 100 g füstölt sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű

Elkészítés:

Pirítsuk meg a vajon a lisztet, majd öntsük fel a vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk bele a húsleveskockát, aztán forraljuk fel.
Tegyük bele az előzetesen lereszelt sajtot, és addig főzzük tovább, amíg elolvadnak.
Tegyük bele az összetört fokhagymát és a kakukkfüvet, végül vegyük le a tűzről és tálaljuk kenyérkockákkal.