Ez a sajtleves az én szívemet rögtön elrabolta. Amikor megtaláltam az eredeti receptet, újragondoltam, és a saját szám íze szerint formáltam. Ez az én esetemben azt jelentette, hogy többféle sajttal dolgoztam, így lett a végeredmény egy ízekben és zamatokban gazdag sajtleves.

Francia sajtleves pirított kenyérkockával
Hozzávalók:
- 40 g vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 l víz
- 1 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g camambert sajt
- 100 g trappista sajt
- 100 g füstölt sajt
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
Elkészítés:
Pirítsuk meg a vajon a lisztet, majd öntsük fel a vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk bele a húsleveskockát, aztán forraljuk fel.
Tegyük bele az előzetesen lereszelt sajtot, és addig főzzük tovább, amíg elolvadnak.
Tegyük bele az összetört fokhagymát és a kakukkfüvet, végül vegyük le a tűzről és tálaljuk kenyérkockákkal.