Magyarország ad otthont jövőre a Bocuse d'Or európai döntőjének

Budapest, 2020. február 5. Az első helyezett Veres István séf (b3) és Molnár Bence commis (j3), a Bábel Budapest étterem munkatársai, a második helyezett Kelemen Roland (b2) séf és Fenyő Nándor (b1) commis, a Hunguest Hotel Aqua-Sol munkatársai munkatársai, valamint a harmadik helyezett Haraszti Zsolt séf (j2) és Kocsis Patrik commis (j1), a Société Budapest bisztró munkatársai a Bocuse D'Or magyar döntőjének eredményhirdetésén a Hungexpon rendezett Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon 2020. február 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz, 2022 márciusában otthont ad a Bocuse d'Or európai döntőjének - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra az MTÜ videójában hangsúlyozta: Európa legrangosabb főzőversenye az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára.

- mondta.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelték: Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét Magyarországon találkoznak, az eseményen 20 ország képviselője versenyez majd azért, hogy kvalifikálja magát a 2023-as lyoni világdöntőbe.

A Bocuse D'Or magyar döntőjének eredményhirdetése tavaly a Hungexpón - illusztráció Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Bocuse d'Or, Európa legrangosabb főzőversenyeként az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára, olyan élményekkel gazdagítja az ide látogatókat, amelyekért a jövőben visszatérnek majd - olvasható a közleményben.

A rendezvény újabb segítség a bajba került budapesti turizmus újraindításában

- jegyezte meg Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket ért el. Minden esély megvan arra, hogy Széll Tamás győzelme után a hazai versenyen újabb magyar mutatkozzon be az európai mezőnyben - írták.