Egy magyar cukrász állította össze a szerelem ízét

Vágólapra másolva!
Minden fontosabb ünnepünknek megvannak az egyedi ízei, amelyeket mindenki ismer. A Valentin napnak azonban még nem sikerült ezt megtalálni, erre szeretne választ találni Juhos József cukrász.
Vágólapra másolva!

Bár a süti formája kicsit emlékeztet a női domborulatokra, az íze valóban egyedi. A cukrászokat előszeretettel kritizáló cukrász séf volt a Gasztrodinamika vendége, akivel a szerelem íze mellett sok másról is beszélgettünk. Az ötletet az adta, hogy mindenki ismeri a decemberi, karácsonyi ízeket illatokat. Tízből tíz embernek ugyanazok az ízek, illatok jutnak eszébe az adventi időszakról. Bár van főétel is a karácsonyi asztalon, de mégis a desszert koronázza meg az ünnepet. Ha ez így van, akkor miért nincs íze a Valentin napnak (vagy legyen Bálint nap)? Ez az egyik legnagyobb modern kori kereskedelmi "ünnep", és eddig még senki sem találta ki, hogy mi az íze. Senkinek sem jutott eszébe?

Különleges süteményt sikerült elkészítenie a magyar cukrásznak. Forrás: Rátkai Zoltán

Több magyar cukrászt is megkerestünk, hogy vállalják be, legyenek bátrak, de végül egyedül Juhos József merte felvállalni a feladatot.

Szerény annyit mondott, hogy ez NEM A Valentin íze, de ez lehet az egyik a sok közül.

Juhos József cukrász és Segal Viktor séf. Forrás: Rátkai Zoltán

Minden esetre a feladat adott, ha valaki tudja milyen íze van a szerelemnek, írja meg a Facebookon kommentben! De, hogy tudjuk mire jutottunk mi, ahhoz hallgassák meg a műsort!