Így lehet nyitni Michelin-csilagos éttermet Magyarországon

TÓTH Szilárd; RÁCZ Jenő, Tiago Sabarigo, Koppány Levente, Kaszás Kornél, Sárközi Ákos, Barna Ádám  Michelin-csillag
Budapest, 2022. november 3. Az egy Michelin-csillagot kapott Tóth Szilárd, a Salt, Tiago Sabarigo, az Essencia, Koppány Levente, a Costes, Kaszás Kornél, a Bábel, Rácz Jenő, a Rumour, Sárközi Ákos, a Borkonyha és Barna Ádám, a 42 étterem séfje a Magyar Turisztikai Ügynökség Michelin Guide magyarországi díjkiosztóján Budapesten, a Millenárison 2022. október 3-án. Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Már vidéken is van Michelin-csillagos étterem. Rögtön kettő is, és az egyik azonnal kétcsillagos lett. No de mi a titok, hogyan lesz egy étterem csillagos? A Gasztrodinamika utána járt, hogyan lehet csillagos éttermed.
Vágólapra másolva!

Idén először találtak Michelin-csillagra érdemes éttermeket Budapesttől távolabb is. A kiválasztás az egy nagyon bonyolult folyamat, amibe teljesen nem lát bele sem fogyasztók, sem az éttermek. Van szakács, akinek gyermekkori álma egy, kettő vagy három csillag. Másokat pedig hidegen hagy ez a fajta megmérettetés.

Barna Ádám séf Forrás: Facebook

Barna Ádám ma már az esztergomi 42 étterem séfje, de korábban 5 évig a St. Andrea Étteremben irányította a konyhát. Ádámmal és Segal Viktorral nem csak általánosságokban beszélünk a Michelin-csillagokról, őszintén beszélünk a konyhai diktatúráról, pénzről, és a sikerhez vezető útról.