Magyar borász lett a világ legjobbja 2022-ben

Mád, 2022. október 18. Ifj. Szepsy István borász a család mádi pincészetében 2022. október 18-án. Két nappal korábban Firenzében a II. Golden Vines Awards díjátadón édesapját, id. Szepsy Istvánt választották a Golden Vines Hall of Fame legújabb tagjává és a Szepsy Pincészet lett Európa legjobb borászata. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Golden Vines Awards a borvilág egyik legmenőbb megmérettetésének díjátadótját október 16-án Firenzében rendezték, ahol kilenc kategóriában osztottak díjakat. Ebből két kategóriában a tokaji Szepsy pincészetet, illetve magát Szepsy Istvánt találták a legjobbnak. 2022-ben, magyar borászok közül elsőként Szepsy Istvánt beválasztották a világ legjobb borászai közé. Így nem okozott sok fejtörést, hogy virtuális borkalauzolásunkat hol kezdjük el Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikussal.
Vágólapra másolva!

A beszélgetésből kiderül, hogy hiába a világ első számú borvidékei közt tartják számon Tokajt, a vörös borokra sokkal többet költenek világszerte. Nem csak a fogyasztók, hanem a világ leggazdagabbjai is presztízs pincészeteiket vörösborokra alapozzák.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A műsorból az is kiderül, hogy mennyibe kerülne a legdrágább tokaji, ha kizárólag a közgazdaságtant vennék figyelembe. És azt is elárulja 2022-ben a világ legjobb borászának kikiáltott Szepsy István, hogy el lehetne-e adni valódi értékén ezt a legdrágább aszúját.