Mit keresnek a külföldiek a karácsonyi vásárok Laci pecsenyésénél?

Budapest, 2022. november 19. A Szent István téri Advent Bazilika karácsonyi vásár 2022. november 19-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Meddig Laci pecsenye a Laci pecsenye? És hol kezdődik a streetfood? És a lángos vajon főétel vagy csak egy köret? Túl vagyunk már a hurka, kolbász, sült hús Laci pecsenyén?
Vágólapra másolva!

Ha azt gondolja, hogy igen, akkor téved. A mai napig a legkelendőbben a sült kolbászok, a hurka és persze a sült hús. Európa legszebb karácsonyi vására lett idén is budapesti belvárosi vásár, ami a Bazilika előtt van. Most azt is megtudjuk, hogy ételkínálatban hol tartunk európai szinten. Persze szóba kerül a forralt bor is, és nem telhet el úgy műsor, hogy desszertekről ne beszélnénk.

Ma már elengedhetetlen a kürtős kalács mellett, hogy legyen rétes is egy vásáron. Na és persze beszélünk az árakról is, hiszen ma már ez is fontos kérdés. Ennek kapcsán pedig kiderül, hogy az árakról önmagukban persze nincs értelme beszélni, hiszen ezer összetevője van az alapanyag minőségétől elkezdve a helyi viszonyokig.