Ha így készíti, biztosan nem ég le a tejbegríz

tejbegríz
Vágólapra másolva!
A Mindmegette sorozata olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. A kiemelkedő hazai portál ezúttal arra hozott egy tippet, hogy készíthetjük el a tejbegrízt anélkül, hogy leégne az alja.
Vágólapra másolva!

Aki azt szeretné, hogy tejbegríze még véletlenül se égjen le, annak a tej előtt valami mást is érdemes beleönteni az edénybe.

Tipp

Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk a lábasba.

Tejbegríz

Hozzávalók:

 • 5 dl tej
 • 2 ek cukor
 • 1 csipet só
 • 4 ek búzadara

A tetejére:

 • kakaópor, fahéjas cukor, vagy lekvár)

Elkészítése:

 1. A tejbegríz elkészítéséhez először egy kevés vizet öntünk az edénybe, majd beleöntjük a tejet, és felforraljuk. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.
 2. A felforralt tejhez hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergessük.
 3. Amikor elkészült, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.
 4. Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.
 5. Tetejére kakaóport, fahéjas cukrot vagy lekvárt tehetünk, de kínálhatjuk ízlés szerint friss gyümölccsel vagy befőttel is.
  Aki azt szeretné, hogy tejbegríze még véletlenül se égjen le, annak a tej előtt valami mást is érdemes beleönteni az edénybe. Forrás: Mindmegette.hu