Így tárolja a krumplit, ha azt szeretné, hogy sokáig friss maradjon

krumpli, burgonya
A kép illusztráció.
Vágólapra másolva!
Szinte minden háztartás alap tartozéka a krumpli. Számtalan módon el lehet készíteni: sütve, főzve, pépesítve vagy akár chipsnek. Azonban azt kevesen tudják, hogy hogyan kell úgy tárolni, hogy a lehető legtovább friss maradjon, de most megérkezett a válasz – írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

Az élelmiszerek tárolási módja nagyban befolyásolja azt, hogy meddig lehet őket felhasználni, van, amit hűtőben érdemes tartani, van, amit meg pont hogy nem ajánlott ott tárolni.

Egy időben az a hír terjed a krumpliról, hogy nem szabad hűtőben tárolni, mivel annak hatására extra cukor termelődik a zöldségben,

ami főzés hatására akrilamiddá változik, amit összefüggésbe hoztak a rák kialakulásának kockázatával.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

Ezt azonban most egy szakértő, Kate Hall megcáfolta.

A nő állítása szerint a burgonya legjobb tárolási módja az, ha a hűtőszekrénybe tesszük, arra azonban ügyelnünk kell, hogy a gumók ne legyenek nedvesek, mert az könnyen rohadást eredményezhet.

A szakértő elmondása szerint az a legjobb, ha a krumplit csak közvetlenül felhasználás előtt mossuk meg. Kate azt is elmondta, hogy érdemes a krumplit más zöldségektől és gyümölcsöktől elszeparálva tartani, mivel ez is megnövelheti a szavatossági idejét.