Az élelmiszerek tárolási módja nagyban befolyásolja azt, hogy meddig lehet őket felhasználni, van, amit hűtőben érdemes tartani, van, amit meg pont hogy nem ajánlott ott tárolni.
Egy időben az a hír terjed a krumpliról, hogy nem szabad hűtőben tárolni, mivel annak hatására extra cukor termelődik a zöldségben,
ami főzés hatására akrilamiddá változik, amit összefüggésbe hoztak a rák kialakulásának kockázatával.
Ezt azonban most egy szakértő, Kate Hall megcáfolta.
A nő állítása szerint a burgonya legjobb tárolási módja az, ha a hűtőszekrénybe tesszük, arra azonban ügyelnünk kell, hogy a gumók ne legyenek nedvesek, mert az könnyen rohadást eredményezhet.
A szakértő elmondása szerint az a legjobb, ha a krumplit csak közvetlenül felhasználás előtt mossuk meg. Kate azt is elmondta, hogy érdemes a krumplit más zöldségektől és gyümölcsöktől elszeparálva tartani, mivel ez is megnövelheti a szavatossági idejét.