Ha megnézi ezt a videót, holnaptól másként használja a fokhagymanyomót - videó

Ősi csodaszer a fokhagyma
Vágólapra másolva!
A fokhagymanyomó az egyik legpraktikusabb konyhai eszköz, ugyanis nem kell apró kockákra felvágni a fokhagymát, hanem egyenesen belenyomhatjuk azt a készülő ételekbe. Létezik egy trükk, amivel ez a mozdulat még gyorsabb lehet!
Vágólapra másolva!

Szinte minden konyhában ott lapul valamelyik fiókban egy fokhagymanyomó, ugyanis az egyik legpraktikusabb eszköz.

A nyomó segítségével egyszerűen és gyorsan össze tudjuk zúzni a fokhagymát, amit így nem kell aprólékos mozdulatokkal kis kockákra feldarabolni.

Ez a művelet időigényes, sőt ha nem vágjuk elég apróra a fokhagymát, akkor evés közben könnyen ráharaphatunk a nagyobb darabokra, ami nem kellemes élmény.

A trükk lényege, hogy nem kell megpucolni a fokhagymákat, hanem héjastúl beletehetjük a fokhagymaprésbe.

A nyomó kipréseli a fokhagymát a héjból, ami így benne marad a fokhagymanyomóban és nem kerül az ételbe. A mozdulat után csak vegyük ki a héjat és dobjuk a szemétbe, majd jöhet a következő fokhagyma. Ezzel a trükkel időt spórolunk, és megkíméljük magunkat a fokhagymapucolás idegőrlő perceitől is.

@testkitchen Have you been using your garlic press wrong? Trust us: You don’t need to peel the garlic! Plus, it's easier to clean. #garlic#garlicpress#garlicpresser#howto#kitchenhack#kitchenhacks♬ original sound - America’s Test Kitchen

Forrás: Mindmegette