Mutatunk egy trükköt, amivel könnyen formázhatjuk a sütőpapírt - videó

sütőpapír
Vágólapra másolva!
Vannak olyan sütőformák, melyeknek az alakja annyira trükkös, hogy elképesztően nehéz szépen beleilleszteni a sütőpapírt. Most mutatunk egy trükköt, amivel ezentúl gyerekjáték lesz a sütés.
Vágólapra másolva!

A banánkenyér az egyik legnépszerűbb desszert, ugyanis könnyen variálható, remekül ízesíthető és villámgyorsan elkészül.

Ehhez a süteményhez a hosszúkás, fém sütőformát használjuk, melyben akár formakenyeret, kalácsot, de még rakott, húsos ételeket is készíthetünk.

A sütőpapírt nem egyszerű beletenni ebbe a formába, ugyanis meggyűrődik, könnyen elcsúszik vagy deformálódik, és ezzel elronthatja a süteményünk alakját is. Létezik azonban egy trükk, amivel gyerekjáték lesz formára igazítani a sütőpapírt:

  1. Vágjunk le egy darab sütőpapírt.
  2. Fordítsuk fejjel lefelé a sütőformát és tegyük rá a sütőpapírt.
  3. A végeit hajtogassuk be olyan módon, mintha egy ajándékdobozt csomagolnánk, majd simítsuk le az éleket, hogy rögzüljenek. Ezt végezzük ez a forma mind a négy sarkán.
  4. Ezután fordítsuk talpra a formát és helyezzük bele a méretre szabott sütőpapírt.
    @numbersixtysix I can’t believe it has been a little over a year when I posted this viral baking paper hack! #lifehack#bakinghack#bakingpaper#viral#organizing#organizedhome#aesthetic#satisfying#asmr♬ original sound - Rose Amsterdam