Kiderült, melyek az ország legjobb hentesboltjai

London, 2021. szeptember 21. Húst vág egy hentes a kelet-londoni Wappingban 2021. szeptember 21-én. A gáz nagykereskedelmi árának jelentős növekedése miatt szén-dioxid-hiány alakult ki. A húsipari vállalatok figyelmeztetnek, hogy az iparágban hamarosan készlethiány alakulhat ki, amennyiben az állam nem támogatja a szén-dioxid előállítását. MTI/EPA/Vickie Flores
Vágólapra másolva!
Megjelent a Magyar Konyha januári-februári száma.
Vágólapra másolva!

A Magyar Konyha interjút készített Palya Beával, aki elárulta, a nemrég megjelent, LéleKzet című új albumának Folyton nő című dalát Tenerifén, egy nudistastrandon írta. Az énekesnő emellett azt is elárulta, gyermekkorában az édesanyjával minden vasárnap tyúkokat vágtak, ő pedig minden alkalommal énekelt a szárnyasoknak, hogy legalább egy szépséges pillanat legyen a földi életüknek az utolsó emléke.

Palya Bea azt sem tagadja, hogy a biztonság kedvéért mindig tart magánál egy tonhalkonzervet és bár kitűnő húslevest készít, halrudacskát is tart a mélyhűtőjében.

A Magyar Konyha januári-februári lapszáma Forrás: Magyar Konyha

A lapszám részletesen ír a disznóvágásról – a leölés folyamatától megkímélve az olvasót –, valamint arról, milyen változatos ételek készülhetnek a sertésből. A cikkből az is kiderül, miként vélekedtek híres írók a különböző fogásokról. Krúdy Gyula például úgy gondolta:

Alexandre Dumas pedig úgy vélte: szalonna nélkül nem létezik konyhaművészet.

A Magyar Konyha a Pannon Gasztronómiai Akadémiával készített közös tesztjében annak járt utána, hol kaphat jó hurkát a városi ember. Az összeállításban tíz jó hentesboltot neveznek meg az ország minden tájáról.

A lapszámból mások mellett kiderül, melyek a valódi pálinka ismérve, de receptekkel kísérve körbejárják azt is, a világ különböző pontjain milyen változatos módon viszonyulnak a palacsintához.

Mások mellett izgalmas interjút olvashatunk Pétervári József szarvasgombásszal is, aki szenvedéllyel beszél a mesterségéről és arról, miként járják az erdőt az általa beidomított keresőkutyájával.

Petőfi Sándor születésének kétszáz éves évfordulója kapcsán érdekes cikket olvashatunk arról, hogy a vendéglők étlapjain milyen ételeket tüntetnek fel a költő nevével összefüggésben, noha azok soha nem voltak a kedvencei, de sorra veszik azokat a fogásokat is, amelyeket valóban szeretett Petőfi.

A címlapi / social media kép illusztráció.