Óriási magyar sikerek az olaszországi steaksütő versenyen

steak marha steak sütés főzés konyha
Vágólapra másolva!
Óriási magyar sikerrel zárult az olaszországi tripla steaksütő verseny: két győzelemmel és egy dobogós második hellyel. Ebből az egyik első helyezést a nadapi Loncsár András érte el.
Vágólapra másolva!

A KGB BBQ versenycsapat tagja, Loncsár András eddig is eredményesen szerepelt a Steak Cookoff Association (SCA) hazai és európai versenyein. Az eddigi kitartó munkát, és az előzőleg megszerzett tapasztalatokat most megkoronázta a lombardiai Lodiban rendezett nemzetközi Scalloween Triple SCA-n. A ritkának számító három steakkategóriás versenynapon Loncsár András az A-versenyszám bajnoka lett, s a jelképes trófeával együtt járó 1000 eurós díjazásban részesült. Az eredményt felértékeli, hogy ezzel a sikerrel az SCA európai Top 10-ében az ötödik helyre jött fel.

A tökéletes steak is tökéletesíthető - képünk illusztráció Forrás: Origo

Az idén még előtte áll a hollandiai Lunterenben november 11-én sorra kerülő verseny, 2024-ben pedig készülhet az USA-ba, az SCA Fort Worth-i világversenyére, amelynek a részvételre jogosító arany versenyjegyét, a Gold Ticketet júniusban Hollandiában nyerte meg.

A Lodiban elért magyar siker olasz sajtóvisszhangot is kapott, Loncsár Andrással együtt a steak C-versenyszám győztesét, a kiskunfélegyházi Tarjányi András eredményét emelték ki, aki az SCA európai Top 10-es rangsorolásában a negyedik legjobb steaksütő.

Rajtuk kívül a hódmezővásárhelyi Molnár Ádám szereplése is említésre méltó, ő a steak A-versenyszámban a lett második Lodiban - írja a FEOL.