Így készül a legfinomabb Raffaello-szelet - videó

Rafaello-szelet
Rafaello-szelet
Vágólapra másolva!
A Raffello kihagyhatatlan, ha kókuszimádóknak szeretnénk süteményt készíteni. Egyszerű recept, ráadásul gyorsan elkészíthetjük: érdemes kipróbálni, a siker garantált!
Vágólapra másolva!

A kókusz számos kedvelt sütemény hozzávalója.

Nem elég, hogy finom, ráadásul az egészségre is jótékony hatással bír: segíti az emésztést, a méregtelenítést, jó kalciumforrás, és magas az A-, D- és E-vitamin-tartalma.

Aki szeretne egy igazán finom kókuszos sütit készíteni, annak így érdemes nekifognia:

Rafaello-szelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 2 csom vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin

A szóráshoz:

  • kókuszreszelék
A Raffello kihagyhatatlan, ha kókuszimádóknak szeretnénk süteményt készíteni. Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítés:

  1. A Raffaello szelet elkészítéséhez a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket.
  2. A kókuszos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20cm x 36cm) egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a pudingporral, a porcukor felével és a tejjel először jól összekeverjük, majd sűrű pudingkrémmé főzzük. Majd félretesszük hűlni.
  4. A szobahőmérsékletű margarint a maradék porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, és kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.
  5. A kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszatesszük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára pihenni (dermedni), majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és egyforma szeletekre felvágjuk.

    Forrás: Mindmegette