Ezek a legjobb sós vendégváró falatok karácsonyra és szilveszterre

SAJTOS-MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA
SAJTOS-MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA
Vágólapra másolva!
A sós vendégvárók ugyanúgy hozzátartoznak a karácsonyhoz és a szilveszterhez, mint bármikor máskor. Az ünnep nem kell, hogy csak a bejgliről és a zserbóról szóljon... Íme a legjobb sós vendégváró sütemény receptek!
Vágólapra másolva!

A Mindmegette összegyűjtötte a legjobb, legfinomabb sós vendégváró finomságokat. Íme a gyűjtemény, egyet mi is megmutatunk:

Puha sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 3dkg élesztő
  • 0.5dl tej
  • 50dkg liszt
  • 1kvk cukor
  • 25dkg margarin
  • 1db tojás
  • 1poh tejföl
  • 20dkg trappista sajt

A tetejére:

  • 1db tojás
  • 10dkg sajt

- A puha sajtos rúd tésztájához az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral.
- A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt, a sót, végül a reszelt sajtot. Tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük.
- A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra kinyújtjuk. A tetejét tojással megkenjük, és derelyevágóval vékony csíkokat vágunk belőle. 10 percig pihentetjük.
- A maradék sajtot lereszeljük, megszórjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.