5 előétel, amit soha ne rendeljünk egy étteremben

Heston Blumenthal brit séf, aki Michelin-csillagos éttermeiben feltálalt újításaival lett világhírű
Vágólapra másolva!
Rengeteg étteremeben az előételek sokkal színesebbek, mint a főételek. Ezért sokszor beleesünk abba a hibába, hogy egy főétel mellé egy méreg drága előételt is választunk. Azonban nem mindegyik éri meg, hogy kifizessünk érte több ezer forintot. A Huffingon Post megkérdezett néhány séfet, ők mit rendelnének egy étteremben előételként, és mi az, amit egyáltalán nem ajánlanak.
Vágólapra másolva!

1. Sajtok és kekszek

Nik Fields séf elmondta, egy sajttálat otthon is el tudunk készíteni. Ráadásul sokkal olcsóbban , mint mikor egy étteremben rendeljük meg ugyanazt. Ha magunk készítjük, akkor kiválaszthatjuk milyen sajtok kerüljenek a tányérra. Nik hozzá tette, szívesebben kóstolna meg egy séf által készített ételt, mint egy egyszerű sajttálat.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

2. Sajtrudak

Mary Kiernan élelmiszer-kutató professzor szerint nem lenne világ vége, ha kihagynák az étlapokról a rántott sajtrudakat. Szerinte ezeknek az ételeknek a minősége és mennyisége sem egyezik meg az előételért kért árral. Csak akkor rendelne ilyen ételt, ha kézműves sajtokból készítenék el.

3. Kelbimbó

Egy igazán megosztó zöldség, amit nem kell feltétlenül kizárni a választásból. Randall Braud séf azt javasolja figyeljünk milyen évszakban rendelünk kelbimbóból készült ételt. Szerinte ha nyár vagy tavasz van, akkor jobb ha kihagyjuk.

4. Sült kalamári

Ez az egyik legnépszerűbb előétel. Ezért a legtöbb étteremben rajta van az előételek közt az étlapon. Azonban szinte mindenhol ugyanúgy készítik el. Mindig sütve vagy mártásban tálalják.

Illusztráció Forrás: Táfelspicc

5. Csiga

Kierna elmondta nem sok olyan embert ismer, aki szereti a csigalevest. Ő addig rendelt csigalevest előételnek, amíg egy szakács iskolában nem tanult a csigákról. Azóta igyekszik kerülni ezt az ételt.

- mondta az élelmiszerkutató.