Emlékszik még, hogy milyen volt régen boltba járni?

szupermarket, bolt
Vágólapra másolva!
Nem kell messzire menni az időben ahhoz, hogy olyan dolgokat találjunk meg a boltokban, amelyek ma már szinte elképzelhetetlenek lennének. Az üzletek berendezése, az árukészlet és sokak szerint még az emberek is sokat változtak az elmúlt évtizedekben. Ön emlékszik még a zsírpapírra vagy a szódásszifonra?
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évtizedekben gyökeresen megváltoztak a vásárlási szokások, nem csak az, hogy mit vásárolunk, hanem az is, hogy hogyan és hol. Ma már arra is van lehetőség, hogy a lakásunk kényelméből intézzük el a bevásárlást. 

Vannak, akik ennek kifejezetten örülnek, mivel így időt spórolnak meg és még emberek közé sem kell menniük, azonban sokan vannak azok is, akik szeretnek személyesen vásárolni, és hiányolják azt, ahogyan régen kinéztek és működtek a boltok. 

Számos olyan dolog van, ami teljesen kiveszett a boltokból az elmúlt időben, ezekből készült egy összeállítás. 

szupermarket, bolt
A mai boltok nagyban különböznek a régiektől. Fotó: pixabay.com

Zsírpapír a kenyérhez

Régen a friss kenyeret és pékárút nem nejlon zacskóba, vagy félig papír félig műanyag tasakba kellett tenni, hanem kenyeres pulton mindig volt egy adag szürke zsírpapír, amelyből el kellett venni egyet, már ha sikerült, és abba kellett csomagolni a megvenni kívánt pékárút. 

Kávédaráló

Ma már elképzelhetetlen az a jelenet, hogy valaki a boltban vásárolt kávét, diót vagy mákot, fizetés után, ott helyben darálja le, azonban pár évvel ezelőtt ez még mindennapos volt a magyar boltokban.

A további részletekért keresse a Mindmegette cikkét!