Matematikai módszer segíthet, hogy ne száradjon ki a torta - videó

Vágólapra másolva!
Sokan fóliát használnak, esetleg légmentesen záródó edénnyel veszik fel a harcot a torta kiszáradása ellen, most azonban egy matematikai módszernek köszönhetően egyikre sem lesz szükségünk, hogy igazán frissen tartsuk a megmaradt tortaszeleteket.
Vágólapra másolva!

A Tiktoker Zwilling_usa több mint 123 ezer megtekintést ért el a tortavágás tökéletes módját bemutató videójához. A videóban elmondja, hogy 

száz évvel ezelőtt egy matematikus kitalálta a tökéletes módszert a torta vágására. A szeletek helyett inkább csíkokra vágta a tortát.

 

@zwilling_usa This clever cake-cutting method will prevent your dessert from drying out. #kitchenhack#bakinghack #cookinghack #foodtok #bakingtiktok #cakesoftiktok ♬ original sound - ZWILLING USA


Sok TikToker  meglepődött a tanácson, néhányan viszont úgy érezték, hogy ezzel a tudással „az életük teljes”, míg mások egyetértettek azzal a módszerrel, sőt gyakorolják is azt.

Vágjuk félbe a tortát, körülbelül egy ujjnyira a közepétől balra. Ezután ismételjük meg ugyanazt a vágást jobbra, attól függően, hogy mekkora szeletet szeretnénk. Ezután egyszerűen emeljük ki ezt a hosszú szeletet, és vágjuk fel kisebb részekre. Majd helyezzük egymás mellé a torta maradék két oldalát - tanácsolta a Mirror.

torta
Hagyományos vágással szelt torta. Fotó: Pixabay

Ez a módszer megakadályozza, hogy a torta levágott része kiszáradjon - mondta az influenszer

Majd amikor legközelebb ismét egy szeletre van szükségünk, egyszerűen forgassuk meg a tortát, és ismételjük meg a fenti eljárást.