Eláruljuk, melyik fűszertől lesz igazán finom a brokkolis sajtkrémes tészta

brokkolis sajtkrémes tészta
Tökéletes fogás lehet vacsorára a brokkolis sajtkrémes tészta
Vágólapra másolva!
Jó szívvel ajánljuk ezt a finom, hét közepi fogást, hiszen a brokkolis sajtkrémes tészta egy igazán ízletes és tápláló étel, ráadásul könnyen elkészíthető, ezért nem fáradunk el még a hétvége előtt a konyhában.
Vágólapra másolva!

Amennyiben egy egyszerű, mégis nagyon finom ételt szeretnénk vacsorára készíteni, akkor próbáljuk ki a brokkolis sajtkrémes tésztát.

Brokkolis sajtkrémes tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg szarvacskatészta
  • 50 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápiapaprika
  • 30 dkg Cheddar sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 kávéskanál füstölt őrölt pirospaprika
  • 2,5 dl zöldségalaplé
  • bors
brokkolis sajtkrémes tészta
Tökéletes fogás lehet vacsorára a brokkolis sajtkrémes tészta
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítés:

  1. Megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát a vajon, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát, átforgatjuk, kicsit együtt pároljuk.
  2. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, füstölt őrölt pirospaprikával. A sajtot lereszeljük, a kétharmadát beleolvasztjuk a tejszínes alapba.
  3. Bő, sós vízben elkezdjük főzni a tésztát, félidőben mellé rakjuk a kis rózsákra szedett brokkolit is. Ha kész, leszűrjük és belekeverjük a mártásba.
  4. Beleöntjük egy tepsibe, a tetejére szórjuk a félretett reszelt sajtot. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Miután elkészült, hagyjuk legalább 15 percet állni, hogy a tészta felszívja az összes mártást.

Ha további remek receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!