Diéta a szezon legfinomabb zöldségeivel? Így készül a zöldborsós-édesburgonyás csirkeragu
2024. június 25. 08:37
Olvasási idő: 4 perc
Zöldborsós-édesburgonyás csirkeragu: egyszerű, gyors, diétás nyári fogás
Vágólapra másolva!
Ahogy megy fel a hőmérők higanyszála, egyre kevésbé kívánjuk a túlságosan nehéz ételeket, másrészt pedig a szezon rengeteg finom és egészséges alapanyagot biztosít számunkra. Ezúttal egy zöldborsós-édesburgonyás csirkeragut mutatunk, íme a recept!
Gyors és egyszerű, könnyen elkészíthető, megfizethető és még diétás is.
Ez a fogás mindent tud, amit nyáron elvárhatunk egy ételtől.
A friss alapanyagokat könnyeden pikáns, és az egészségre is jó hatást gyakorló fűszerekkel ízesítettük, így a legszigorúbb étrendben is megállja a helyét.
Zöldborsós-édesburgonyás csirkeragu
Hozzávalók:
olívaolaj
só
bors
60 dkg csirkemellfilé
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
60 dkg édesburgonya
kurkuma
őrölt babér
római kömény
őrölt gyömbér
25 dkg zöldborsó
2 db paradicsom
1 ek. citromlé
1 csokor friss koriander
Elkészítése:
Egy serpenyőben, egy kevés felforrósított olívaolajon pirosra sütjük a felkockázott, sózott, borsozott csirkét. Ha kész, kiszedjük, melegen tartjuk.
A helyére rakjuk a félfőre vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és együtt lepirítjuk.
Ráhelyezzük az apró darabokra vágott édesburgonyát, ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel, öntünk rá egy kevés vizet, és félpuhára pároljuk.
Mielőtt kész lenne, visszarakjuk a csirkekockákat, hozzáadjuk a zöldborsót és a meghámozott, felkockázott paradicsomot is. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.
A végén a citromlével még ízesíthetjük. Tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott korianderrel.
Tipp: Ha nem kaptunk friss koriandert, petrezselyemmel is helyettesíthetjük.
Ha további finom receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!