Alapanyagok, amiket nem kellene a hűtőben tartanunk - képek

Forrás: Shutterstock
1/14
Vannak olyan alapanyagok, amelyeket eddig a hűtőben tároltunk, pedig nem kellett volna. Ilyen például a paradicsom és a padlizsán. De vajon miért nem tesz jót nekik a hűtő? Nézzük meg!Forrás: Shutterstock
Forrás: Delish
2/14
Az avokádó szobahőmérsékleten hamarabb eléri a teljes érettségetForrás: Delish
Forrás: Delish
3/14
A nedvesség miatt a hagyma megpuhul és bepenészedik a hűtőben. A legjobb száraz és hűvös helyen tárolniForrás: Delish
Forrás: Delish
4/14
A kaliforniai paprika héja alacsony hőmérsékleten elveszti ropogósságátForrás: Delish
Forrás: Delish
5/14
A hűtő nedvessége a krumplinak sem tesz jót. Száraz, hűvös helyen tároljuk, mondjuk a kamrábanForrás: Delish
Forrás: Delish
6/14
A paradicsom alacsony hőmérsékleten elveszti ízétForrás: Delish
Forrás: Delish
7/14
A bazsalikom, mint minden más gyógynövény, szobahőmérsékleten tartva, egy pohár vízben érzi magát a legjobbanForrás: Delish
Forrás: Delish
8/14
A mogyorókrém hűtőben tárolva kenhetetlen és kevésbé élvezetes lesz. Hagyjuk szobahőmérsékleten vagy tegyük a kamrábaForrás: Delish
Forrás: Delish
9/14
A banán - az avokádóhoz hasonlóan - szintén szobahőmérsékleten érik be teljesenForrás: Delish
Forrás: Delish
10/14
A citrusféléket is inkább hagyjuk a pulton ahelyett, hogy betennénk a hűtőbeForrás: Delish
Forrás: Delish
11/14
Az uborka elvizesedik alacsony hőmérsékleten. Ha mégis a hűtőbe tesszük, gondoskodjunk róla, hogy ne érje nedvességForrás: Delish
Forrás: Delish
12/14
A fokhagyma szintén száraz és hűvös helyen tárolandó, a hűtő nedvessége miatt gumiszerű lesz az állagaForrás: Delish
Forrás: Delish
13/14
A padlizsán a hűtőben elveszti az ízét, ám a pulton csak néhány napig marad friss. Ezért, ha tehetjük azonnal készítsük elForrás: Delish
Forrás: Delish
14/14
Az olívaolajat sötét, hűvös helyen kell tárolni, a hűtőben megszilárdulForrás: Delish