Pho bo

pholevesreci
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Hozzávalók a csont léhez:

  • egy fej hagyma
  • 100 g gyömbér
  • 1 kg marhacsont
  • 0,5 kg marhaszegy
  • 5 csillagánizs
  • 5 szegfűszeg
  • fél rúd fahéj
  • 5 evőkanál halszósz

Hozzávalók a betéthez:

  • 3 új hagyma
  • 100 g szójacsíra
  • egy csokor koriander zöldje
  • egy csokor hosszú levelű koriander
  • egy csokor bazsalikom
  • 2-3 csilipaprika
  • 1 lime
  • feketebors

A hagymát héjastul félbevágjuk és a vágott felületével lefelé egy nagy fazékban addig pirítjuk, míg alulról meg nem feketedik. Rátesszük a csontot, a szegyet és a gyömbért kissé szétnyomkodva, felöntjük 3 liter vízzel és 2 órán át főzzük. Kivesszük belőle a húst, a levet leszűrjük hozzáadjuk a csillagánizst, szegfűszeget és a fahéjat, és további egy óráig főzzük. Közben a tésztát (rizsmetélt) fél órára hideg vízbe áztatjuk, utasítás szerint megfőzzük. A húst vékonyra szeljük, a zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk, a borsot megőröljük és mindent kis tálkákba teszünk. Tálaláskor a tésztát és hússzeleteket teszünk előmelegített tányérokba, majd a forró levessel leöntjük és a tálkákból ízlés szerint zöldséget, fűszert és zöldfűszert adunk hozzá. A Quan Hoa Sen szakácsa, Vovan Loi receptje a Világbüfé, Etnikai konyhák Budapesten című kiadásából.

Vovan Loi receptje.