Nyílt kód jegyében fejlesztik tovább a DivX videotechnológiát<br/>

Vágólapra másolva!
Az alvilági videotömörítési eljárás, a DivX létrehozói úgy döntöttek, hogy közreadják a technológia forráskódját, így az más fejlesztők számára is hozzáférhetővé válik. Mindeközben készül a következő verzió, amely a jelenleginél tömörebb fájl mellett jobb képminőséget ígér.
Vágólapra másolva!

A DivX megjelenése után gyorsan elterjedt és nagy népszerűségre tett szert internetes "alvilági" körökben, ugyanis a segítségével relatív kevés tárterületen meglepően jó minőségű digitális videoanyag vált tárolhatóvá.

A digitális tömörítési eljárás megjelenése után a DivX mögött álló programozók rögtön belekezdtek a következő változat, a DivX Deux kifejlesztésébe, mely a jelenleginél még tömörebb fájlformátumot ígér.

Elemzők szerint a DivX hasonló forradalmat idézhet elő az internetes videózás terén, mint annak idején az MP3 az internetes zene terén. - A DivX a filmek MP3 technológiája - állítja egyenesen az amerikai ZDNet.

A filmipar nem nézi jó szemmel a DivX térnyerést, mivel a hackerek a DVD védelmét kijátszó egyéb segédprogramokkal a filmeket újra tudják tömöríteni. A DivX-technológiával egy másfélórás film a VHS-t megközelítő minőségben elfér egyetlen CD-n.

(Prím-Online)

Ajánló:

A tömörítési technológia honlapja