Megjelent a Photoshop hobbi-változata<br/>

Vágólapra másolva!
A digitális fényképezés népszerűségét látva az Adobe megjelentette a Photoshop egyszerűsített, otthoni és irodai felhasználásra egyaránt alkalmas változatát.
Vágólapra másolva!

Az Elements nevet viselő termék a képfeldolgozással hobbi szinten foglalkozó számítógép-tulajdonosok számára készült, ezért többet tud a már eddig is forgalomban lévő Limited Editionnél. Az új szoftvercsomag ára 99 dollár, és egyaránt kapható PC-re és Macintoshra.

Szemben az LE-vel, amelyet az Adobe képviselője a Photoshop "térdnél elfűrészelt" változataként emlegetett, az Elements rengeteg újítást tartalmaz a középszintű felhasználóknak. A vállalat új termékét azoknak a képfeldolgozáshoz értő vásárlóknak ajánlja, akik a csomagban meglévő átlagos funkcióknál többet szeretnének használni, de nem igénylik a Photoshop teljes változatába épített professzionális eszközöket.

Az Elementsszel a felhasználók fóliákat vagy más néven rétegeket (layers) kezelhetnek egy-egy képen belül, könnyedén eltávolíthatják a fényképezőgépekre szerelt vaku mellékhatásait, például a piros szemeket, illetve a PhotoMerge szűrő segítségével könnyen összeilleszthetik saját, több felvételből álló panorámaképeiket.

Ugyanakkor az Elements megkötéseket is tartalmaz, csak RGB vagy szürke árnyalatú színpalettát kezel, nem teszi lehetővé az egyes színcsatornák keverését és a görbe alakú területekkel való munkát.

A szoftvercsomag szem előtt tartva az internet előretörését, olyan publikációs rendszer tartalmaz, amellyel a vásárlók saját weboldalaikat is elkészíthetik, amelyen nem csak családi fotóikat helyezhetik el, de felvillanó menüket és címszövegeket is tervezhetnek hozzá.

(ZDNN)

Ajánló: