Kész a Mac OS X végleges változata<br/>

Vágólapra másolva!
Az Apple Computer elkészítette a Macintosh gépekre szánt új operációs rendszerének úgynevezett "gold" változatát, amely alapján megkezdődhet a gyártás. A cégnek azonban igyekeznie kell, ha tartani akarja magát a meghirdetett március 24-i megjelenéshez. Ráadásul egyes szakértők szerint az OS X-ből hiányzó egyes funkciók beárnyékolhatják a várt sikert.
Vágólapra másolva!

Szakemberek úgy vélik, a határidő betartásánál fontosabb lenne megvalósítani néhány hiányzó funkciót, mint például a DVD-támogatást vagy a notebookok "alvó" üzemmódra állítását, mert ezek hiánya súlyos hibának tűnhet majd a vásárlók szemében.

Elemzők nagyon nehéznek, sőt majdnem lehetetlennek tartják, hogy a hátralévő néhány nap alatt sikerülhet legyártani és eljuttatni a boltokba az operációs rendszert. Többen úgy vélik, március 24-én kizárólag az Apple honlapján lehet majd Mac OS X-et rendelni.

Az Apple már többször is elhalasztotta új operációs rendszerének megjelenését. Egy évvel ezelőtt még 2000 nyara volt a kitűzött határidő, májusban viszont már 2001 januárját jelölték meg. Éppen ezért a legutóbb megnevezett március 24-i dátumhoz képest késni már nagyon kínos lenne a vállalat számára, főleg most, hogy legutóbbi üzleti negyedéve veszteséges volt.

Az új Macintosh operációs rendszerek 1984-es bevezetése óta az OS X jelenti a legnagyobb változást a termékcsalád életében: az új változat megbízhatóságát és funkcióit tekintve a Unix és a Windows 2000 kategóriájába emelkedhet.

A Mac OS X várhatóan 129 dollárba fog kerülni. Akik fizettek a bétaváltozatért, azok 30 dolláros árengedményt kapnak az árból.

(ZDNN)

Ajánló: