Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Windows XP már október elején

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a Microsoft új operációs rendszerének megjelenését október 25-re tette, több számítógépgyártó azt tervezi, hogy már a hónap elején megkezdi a Windows XP-vel telepített PC-k szállítását.
Vágólapra másolva!

A szoftveróriás szóvivője megerősítette a híreket, melyek szerint a nagyobb gyártók egy része hetekkel meg kívánja előzni a hivatalos bemutatót. Hozzátette azonban, hogy az operációs rendszerhez a vevők többsége csak a kitűzött októberi dátumot követően juthat hozzá.

Megfigyelők szerint a Microsoft szándékosan szemet huny a gyártók szándéka fölött, hogy ezzel is elejét vegye Windows kiadását tiltó bírói határozat megszületését - írja az AP hírügynökség.

Mint beszámoltunk róla, a redmondi óriáscég ellen folyamatban lévő antitröszt per során a kormányzat a tagállamokkal együtt az eljárás felgyorsítását kérte, remélve, hogy így megakadályozhatja az Internet Explorert, Windows Media Playert és üzenetküldő programot tartalmazó operációs rendszer kiadását.

Eddig két gyártó, a Compaq és a Gateway ismerte el hivatalosan, hogy tárgyalásokat folytat a Microsofttal a Windows XP korábbi megjelentetéséről. A Compaq illetékesei elmondták, várhatóan már október elején elkezdik szállítani az előre megrendelt PC-ket. A Gateway vezetői még nem jutottak megállapodásra a szoftveróriással.

Korábban az [origo]-ban:

A Microsoft a legfelsőbb bírósághoz fordult

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről