Online zeneterjesztés: tolongás a torta körül

Vágólapra másolva!
A többiekhez hasonlóan a tervek szerint a FullAudio is még az idén beindítja előfizetéses online zeneforgalmazó rendszerét
Vágólapra másolva!

A FullAudio bejelentése szerint eddig meglevő partnerei, az EMI és a BMG mellé sikerült megszereznie a Universal Music kiadót is. A három céggel kötött licensz-szerződés értelmében a cég forgalmazhatja a kiadók előadóinak dalait a tervezett letöltési rendszeren.

A FullAudio a Universallal két éves, nem kizárólagos szerződést kötött Utóbbi természetes, hiszen a Universal Music, csakúgy, mint a többi nagy kiadó, már szerződést kötött egy vagy több elindításra váró terjesztési rendszerrel. A két "nagy", a Pressplay és a MusicNet mellett több vállalkozás is fantáziát lát az online zeneforgalmazásban. A Napster-t életben tartó Bertelsmann ugyanúgy minél rövidebb idő alatt el kívánja indítani fizetős szolgáltatását, mint a Rhapsody nevű rendszert csiszolgató Listen.com és a Hitwave. Kérdés, hogy a Napster utódai elleni per ellenére népszerű ingyenes hálózatok felhasználói köre mennyire lesz vevő a pénzért igénybe vehető szolgáltatásra.

[origo]

Kipróbálható a zeneipar online terjesztési rendszere

Az EMI a Pressplay-nél is aláírt