Rejtett értékek - ATI Radeon 8500 teszt

Vágólapra másolva!
A legtöbben manapság már csak a jól ismert GeForce kártyákkal foglalkoznak. Ám ennek csak egyetlen aprócska oka van, mégpedig az, hogy eddig elég nehéz volt hozzájutni az ATi kártyák új változataihoz. Mostanság azonban változni látszik a helyzet - nézzük, milyen lett a szerkesztőségünkben landolt első "hírhozó".
Vágólapra másolva!

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy eleinte szerettünk volna egy bővebb összehasonlító teszt kereteiben foglalkozni az ATI chipset-es grafikus kártyákkal, azonban eme reményünk köddé vált, miután megtudtuk, hogy a lap leadásáig maximum kettő ilyen hardver érkezhet meg hozzánk. Így aztán arra összpontosítunk, amink van: megtudhatjátok, hogy egy eddig alig ismert cég, milyen ígéretes termékkel lépett elő, ami azt bizonyítja, hogy a rejtett értékek valóban fontosak.

Egy új szemszögből...

Erőfitogtatás

Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a kártya az egyes tesztek alatt mennyire jól szerepelt. Igazából azért örültünk, mert végre valóban kezünkbe kaparinthattunk valamit, ami fel tudja venni a versenyt a legkeményebb GeForce 3-mal is. Ugyan a sebességfölény nem annyira jelentős, hogy frissen vásárolt GF3-munkat el kell dobjuk miatta, de azért mindenképp figyelemre méltó (a 8500-as Radeontól se várjuk el, hogy a Medal of Honor világát abszolút maximális grafikai részletességgel 1600x1200-as felbontáson rezzenéstelenül varázsolja gépünk monitorjára).
Full-extrás Club-szendvics

A Club 3D féle Radeon-ok közül ez a "leg", hiszen minden extrával felszerelték, amivel csak lehetett. A sima monitorkimeneten kívül, egy S-Video és egy DMI output is helyet kapott rajta. A dobozában található DVI - VGA átalakító segítségével két monitor is ráköthetünk, ami további remek lehetőségeket jelent, főként a grafikuspalánták számára. Kapunk még hozzá egy S-Video - RCA átalakítót, és egy RCA hosszabbítót is. Természetesen a teljes programok sem maradhattak el. Találunk a dobozban egy WindDVD 2000 elnevezésű DVD lejátszó szoftvert, és a Rune nevű teljes játékot (utóbbi változhat, hiszen nem mindegyikhez adják ezt a teljes játékot, de az biztos, hogy van valami). Természetesen mellékelték a meghajtó CD-t is, amin sajnos nem a legújabb driver van, úgyhogy amint beüzemeltük a vezérlőt, érdemes letölteni a legfrissebb verziót az internetről (ha az ATi is olyan tempóban fogja frissíteni ezeket a csomagokat, mint az nVidia, akkor készíthetjük a bérelt helyet neki CD-mellékletünkön is).

Mindent összevetve teljesen meg voltunk elégedve vele, és bizony nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki felsőkategóriás kártyára vágyik. Még egy picit több pénze is marad majd, mintha GeForce 3-at venne. J

ZeroCool