Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Demonstráció a Matáv ellen szombaton

Vágólapra másolva!
A távközlési vállalat internetes kedvezményei eltörlése után megalakult érdekvédelmi szervezet május 25-én "egértemetést" rendez a budapesti Vérmezőn.
Vágólapra másolva!

A Matáv korábbi döntése ellen tiltakozók a vállalat székházával szembeni területen gyűlnek össze - áll a megmozdulást szervezők honlapján. A végleges időpontról az internethasználók dönthettek online szavazás során.

Mint ismeretes, a Matáv július elsejétől megszünteti több mint két éve működő Mindenkinek díjcsomagját, valamint az éjszakai kedvezményes időszakra vonatkozó 150 forintos átalánydíjat.

A nagy vihart kavaró döntést követően a tiltakozók egy csoportja létrehozta a NETÉRT (Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága) egyesületet, mely a szombati megmozdulást szervezi. A társaság korábban a távközlési szolgáltatások 24 órás bojkottjára hívott fel. A NETÉRT honlapján található információ szerint a sikeresnek minősített bojkottal a figyelem felkeltése volt a céljuk, az online mérések szerint a netes forgalom nem csökkent számottevő mértékben.

A szombati vérmezei megmozdulás résztvevői "egértemetéssel" kívánják felhívni a figyelmet az internethasználat hazai helyzetére.

(A Matáv Rt. az [origo]-t kiadó Axelero Internet tulajdonosa.)

Korábban:

A Híf a kedvezmények eltörléséről

A fogyasztóvédelem a Matáv lépéséről

Az OFE bírálja a távközlési piacnyitást

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről