Spanyolország
ÉLŐ
Horvátország

A zuhanyzó Sziszit ígéri az új vírus

Vágólapra másolva!
A Való Világ valóságshow-ra hivatkozik az interneten csütörtökön felbukkant e-mail. A levél a műsor egyik szereplőjéről készült videofelvételt ígér, ám vírust tartalmaz.
Vágólapra másolva!

"Az RTL KLUB jóvoltából Ön most részt vehet egy internetes nyereményjátékban, ahol akár 10 000 000 Ft-ot is nyerhet. Ehhez nem kell mást tennie, mint a levélhez csatolt flash-videót lefuttatni (ami Sziszit, a Való Világ 2 sztárját mutatja be zuhanyzás közben), majd a film végén megjelenő azonosítót visszaküldeni a valovilag@rtlklub.hu címre, és Ön máris játékba került" - áll az e-mailben, melynek feladójaként hamisan az RTL Klub van feltüntetve.

A csütörtökön számos helyen felbukkanó levél nem az ígért videót, hanem egy számítógépes féregvírust tartalmaz csatolt fájlként - figyelmeztet a Vírushíradó.hu hírlevele.

Vírusszakértő a Társalgóban/vendegszoba/200301162002.html

A hírlevelet kiadó 2F Kft. munkatársa elmondta: a fájlmelléklet analizálása során kiderült, hogy a Magold vírus egy újabb, módosult verzióját tartalmazza. A kártevőt egyelőre nem ismerik fel a víruskereső alkalmazások, ám már dolgoznak a frissített vírusadatbázis kiadásán. A fájl megnyitása aktiválja a vírust, a fertőzés után a Magold megpróbálkozik bizonyos víruskereső szoftverek leállításával, megjegyzéseket helyez el a fertőzött számítógép képernyőjén, és lehetetlenné teszi az egérkurzor használatát a monitor egyik felső negyedében. Szintén a fertőzés tünete a géphez csatlakoztatott printer aktiválása és egy Windows-ellenes üzenet automatikus kinyomtatása.

A cég szerint a vírusos e-mail hátterében ugyanaz állhat, aki az elmúlt hetekben hamisított vírusbiztonsági hírlevelet, valamint a Maya Gold nevével fémjelzett fertőző levelet terjesztette. A 2F vizsgálatot indított ez elkövető személyének felderítésére, és valószínű, hogy rövidesen feljelentést tesz az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről