Újra találkozik a hazai internetes szakma

Vágólapra másolva!
Kedd reggel Tihanyban megnyitotta kapuit az idei Internet Hungary konferencia. A rendezvényen a hazai internet- és távközlési piac több száz képviselője vesz részt.
Vágólapra másolva!
Az Internet Hungary honlapjahttp://www.mediahungaria.hu/internethungary/

Az esemény elsősorban a magyar gazdaság, ezen belül kifejezetten az internet- és távközlési piac szereplőinek, marketing-, pr- és kommunikációs szakembereknek, valamint oktatási intézmények és önkormányzatok, közintézmények vezetőinek és kommunikációs munkatársainak számára szerveződik. Az október 28-29. között Tihanyban megrendezésre kerülő összejövetelen az IT-szektor vezető képviselői, médiaszakemberek és a kormányzat szereplői tartanak előadásokat.

- A Magyar Információs Társadalom Stratégiát (MITS), illetve annak 19 kiemelt programját október 29-én terjesztik a kormány elé - közölte a kétnapos konferencia kedd reggeli megnyitóján Kovács Kálmán informatikai miniszter. A szabad demokrata politikus hangsúlyozta: a MITS jegyében 2004-től már átfogó programokat finanszíroz a szaktárca. Hozzátette: jövőre programfinanszírozásra 20 milliárd forintot fordítanak. A miniszter közlése szerint a következő 2,5 évben legalább mintegy 58,27 milliárd forint támogatást kapnak az informatikai programok, s ennek fele uniós támogatás lesz.

Kovács előadásában elmondta: a 2002 második negyedévére becsült 327 ezres hazai internet-előfizetői szám az idei év második negyedévére közel 380 ezerre ugrott. A miniszter ennél is fontosabb változásként értékelte, hogy a szélessávon - ADSL, kábeltelevíziós internet - csatlakozók száma egy év alatt 56 ezerről 165 ezerre nőtt.

Hazánk gazdasági versenyképességének megőrzéséhez és fejlesztéséhez jól megválasztott stratégia és szerep kell - vélekedett Kovács Kálmán. Hozzátette: ilyen lehet az a célkitűzés, mely szerint a modern információs eszközök segítségével Magyarország regionális tudásközponttá válna.

MTI-[origo]