Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Távközlési hálózatot fejleszt az MVM

Vágólapra másolva!
Nagy biztonságú, országos lefedettségű távközlési hálózatot hozott létre a Magyar Villamos Művek - jelentette be a társaság csütörtökön. A 9 milliárdos beruházással megvalósuló rendszer más szolgáltatók gerinchálójául is szolgálhat.
Vágólapra másolva!

Az ősszel lezárult projekttel a Magyar Villamos Művek Rt. (MVM) olyan hálózatot hozott létre, amely nemcsak a villamosenergia-rendszer távközlési igényeit elégíti ki nagy biztonsággal, hanem alkalmas gerinchálózatként távközlési szolgáltatók és nagyfogyasztók számára telekommunikációs szolgáltatások végzésére - közölte sajtótájékoztatón Dalicsek István, az MVM stratégiai igazgatója. A tájékoztatón elhangzott: az MVM nem fog megjelenni a távközlési végfelhasználói piacon. Stratégiai célja, hogy a szolgáltatók szolgáltatója legyen, gerinchálózatával például országos hatáskörű, illetve államigazgatási szervezetek távközlési igényeit elégítse ki.

A vállalat három éves távközlési fejlesztési projektje (TFP) során egy nagy sávszélességű országos burkolt rendszert épített ki az MVM. A mintegy 1100 kilométer újonnan létrehozott optikai összeköttetéssel együtt 2300 kilométer optikai hálózattal rendelkezik jelenleg a társaság. A gyűrűs hálózatnak és a felügyeleti rendszernek köszönhetően a rendszer magas fokú biztonsággal működik, 99,99 százalékos rendelkezésre állást biztosítva.

[origo]-MTI

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről