Akkumulátora miatt kritizálják az Apple iPodot

Vágólapra másolva!
Mivel Apple iPod zenelejátszójuk beépített, ám elhasznált akkumulátorát a gyártó csak borsos összegért hajlandó kicserélni, egy amerikai testvérpár tiltakozó weboldalt indított, melyen egy rövidfilmet is elhelyeztek.
Vágólapra másolva!

A New Yorkban élő Casey és Van Neistat nemrégiben vette fel az Apple terméktámogatási részlegével a kapcsolatot, mivel másfél éve vásárolt iPod hordozható zenelejátszójuk beépített akkumulátora felmondta a szolgálatot. A vállalatnál érdeklődésükre elmondták, hogy a tönkrement akkumulátort 255 dollár, azaz körülbelül 56 ezer forint ellenében cserélik ki - míg egy vadonatúj iPodot már 300 dollárért meg lehet vásárolni.

Hogy felháborodásának hangot adjon, a testvérpár néhány napja elindította az Ipodsdirtysecret.com címen elérhető weboldalt, melyen egy letölthető rövidfilmet is elhelyeztek.A néhány perces műben a testvérek New York-i körútjukat örökítették meg, mely során az utcán elhelyezett iPod-reklámplakátokra a következő feliratot festették: "Az iPod beépített akkumulátora csupán 18 hónapig működik."

Mint később kiderült, a Neistat testvérek akciója felesleges volt: az Apple két héttel ezelőtt új akkumulátorcsere-akciót indított - igaz, egyelőre csak az USA-ban -, melynek keretében szereléssel együtt 106 dollár ellenében vállalja az elhasznált akkumulátorok cseréjét hordozható zenelejátszójában - adta hírül a Cnet. Más cégeknél ugyanakkor már 50 dollár körüli áron be lehet szerezni csereakkumulátort az iPodhoz, igaz, ezt a felhasználónak önmagának kell beszerelnie.