Csak jövőre érkezik a zseb-Playstation

Vágólapra másolva!
Eredeti terveitől eltérően a Sony idén már nem, csupán jövőre fogja piacra dobni Európában PSP nevű hordozható videojátékát, amely várakozásai szerint a 21. század walkmanje lesz.
Vágólapra másolva!

Noha a Sony eredetileg idén ősszel tervezte piacra dobni PSP nevű új, hordozható videojátékát, a japán cég csütörtöki bejelentése szerint az eszköz bemutatására csak 2005 elején kerül majd sor az USA-ban és Európában. Japánban a játékgép elvileg az eredeti ütemterv szerint, idén ősszel kerülhet a boltok polcaira - bár egyes elemzők a mostani bejelentés után már ezt is kétségesnek tartják. Az eszköz amerikai és európai piacokra való kereskedelmi bevezetésének elhalasztására azért van szükség, hogy a megjelenéskor kellő számú játékszoftver-kínálatot tudjanak biztosítani.

Mint ismeretes, a vállalat tájékoztatása szerint a PSP kódnevű masina egy vezeték nélküli adatátvitelt is támogató, hordozható multimédiás masina lesz, amely az első Playstationnél tízszer nagyobb számítási képességgel rendelkezik. A PSP-hez látványos grafikájú háromdimenziós, térhatású hanggal tarkított játékprogramokat lehet majd vásárolni ún. Universal Media Disc (UMD) formátumú optikai lemezen, de mozifilmek és zenék lejátszására is képes lesz.