Horvátország
ÉLŐ
Albánia
Vágólapra másolva!
A Casio jellemzően apróságokkal van jelen a digitális fényképezőgépek piacán. Az egyik ilyen ultrakompakt modellt, az Exilim Z4-est teszteltük le alaposan.
Vágólapra másolva!

Akárcsak az általunk eddig tesztelt apró kamerák (Pentax Optio S, Nikon CoolPix 3700, Minolta Dimage X20), a Casio gépének is két fő erénye van. Egyik maga a kis méret, minek köszönhetően állandó útitársunk lehet, a másik pedig a stílusos megjelenés. Persze egyebekben sem kell szégyenkezni a Z4-nek, hiszen mindazt tudja, amit egy átlag kompakt, s tulajdonképp nincs is szükség a bonyolultabb funkciókra egy ilyen gép használata során.


Főbb jellemzők, paraméterek

A kamerában a Pentax speciális felépítésű zoomlencséje található, mely összecsukott állapotban igen kis helyet igényel. A kifejezetten ultrakompaktokhoz tervezett optika átfogása 35-105 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), legnagyobb fényereje F2,6-F4,8. Normál módban a közelpont 40 centiméter, míg makrózáskor az optikától 6 - 50 centiméterre lévő tárgyakra lehet élesíteni. A képek rögzítését a 1 /2,5 collos 4,2 megapixeles CCD lapka végzi. A JPEG formátumban menthető fotók maximális felbontása 2304x1728 képpont. A felvételeket a 10 megabájtos belső memória mellett SecureDigital vagy MultiMediaCard memóriakártyákra menthetjük. A szenzor érzékenységét ISO 50/100/200/400 értékekre állíthatjuk. A legrövidebb záridő /2000, a leghosszabb 4 másodperc.
Az üzemeltetéshez lítium-ion akkumulátor szükséges. A fotók számítógépre másolása USB porton keresztül történik. Erre és az akkumulátor töltésére szolgál a kamerához mellékelt dokkoló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről