BlackBerry mobil a Vodafone-nál

Vágólapra másolva!
A Vodafone idén nyáron vezeti be BlackBerry nevet viselő, vállalatoknak szánt mobilinternet szolgáltatását, amelyhez kapcsolódóan egy azonos nevű, speciális készüléket is piacra dob.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A Vodafone BlackBerry segítségével a felhasználók bárhol, bármikor e-mailezhetnek vagy használhatják elektronikus naptárjukat, címjegyzéküket. A szolgáltatás a vállalati e-mail rendszert és a felhasználó BlackBerry készülékét a Vodafone GPRS hálózatán keresztül köti össze. Az állandó kapcsolat révén a beérkező e-mail üzenetek azonnal továbbításra kerülnek a felhasználónál lévő színes kijelzős készülékre.

Az átlagmobiloknál kissé nagyobb méretű eszköz egyébként teljes alfanumerikus billentyűzettel és egyszerű, áttekinthető menüvel rendelkezik, s egyben mobiltelefonként is funkcionál, valamint tárolja és automatikusan képes szinkronizálni címjegyzéket és a naptárat. A BlackBerryvel a Vodafone egyelőre a nagyvállalatokat célozza meg, de a szolgáltatás alapját képező eszköz az év későbbi részében végfelhasználóknak szánt változatban is elérhető lesz.