Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Több ezer internetkávézót zártak be Kínában

Vágólapra másolva!
Több mint 8600 engedély nélkül működő internetkávézót zártak be a hatóságok Kínában február óta.    A bezárást a kávézók többsége esetében azért rendelték el, mert törvénysértő módon fiatalkorúakat is beengedtek - jelentette az Új Kína hivatalos kínai hírügynökség csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A kínai ipari és kereskedelmi főhatóság közleménye szerint nagy károkat okoztak a tizenévesek lelki fejlődésében és zavarják az iskolai oktatást azok az internetkávézók, amelyekbe kiskorúakat is beengednek, s ez visszatetszést keltett a társadalomban. A kiskorúak előtt is nyitott és a "káros információk" terjedéséhez hozzájáruló netkávézók szigorú büntetésre számíthatnak - írta az Új Kína. A kommunista ország a hozzáférést biztosítókat felelősnek tartja az internetes tartalmakért. Az alap- és középfokú oktatási intézmények 200 méteres körzetében tilos internetkávézó üzemeltetése, ezzel a rendelkezéssel kívánják védeni a kiskorúakat a neten fellelhető pornográf tartalmaktól és attól, hogy rabjaivá váljanak az online játékoknak.

Az ország nyugati részén, Csungking (Chongqing) városában a múlt hónapban megbírságoltak egy ilyen létesítményt, mert két álomba zuhant tizenévest elgázolt egy vonat, miután megszakítás nélkül 48 órát töltöttek egy online videójátékkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről