Gates szerint annyi a DVD-nek

Vágólapra másolva!
A jelenleg elterjedt digitális technológiai vívmányok, amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan tűnnek el - vélekedik Bill Gates. A Microsoft alapítója például nem jósol hosszú életet a DVD-nek.
Vágólapra másolva!

Bill Gates a német Bild napilapnak adott interjújában kifejtette a technológiai jövőre vonatkozó elképzeléseit, melyek szerint például a DVD-eljárás zsákutca, a szoftverguru jó ha tíz évet jósol ennek a rendszernek. Gates szerint egyébként minden olyan technológia kudarcra van ítélve, ami nagyon szorosan kapcsolódik a digitális világhoz - számolt be kedden a Napi Gazdaság. Így a PC-k is átalakulnak, elsősorban központi egységként töltik majd be szerepüket, de találkozni csak ritkán találkozunk velük, mert csak mobiltelefonunkkal, kézi számítógépünkkel, de legrosszabb esetben is notebookunkkal érintkezünk. Ezeknek a készülékeknek Gates egyébként nagy jövőt jósol, mivel kis méretűk ellenére nagyon sok mindenre használhatóak lesznek.

A Microsoft jelenlegi elnökének elképzelése szerint a tévézési szokásaink is jelentősen megváltoznak, hiszen azt és akkor fogjuk nézni, amit és amikor akarunk, köszönhetően a digitális sugárzásnak (video on demand, VOD) - zárja híradását a Napi.