Hatalmas érdeklődés a korai amerikai bevándorlók online adatbázisa iránt

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ellis Island a levegőből

Az Ellis Island aktív korszakában felhalmozódott információk eddig is rendelkezésre álltak mindenki számára, de csak mikrofilmen a washingtoni nemzeti archívumban és a mormon egyház családtörténeti könyvtárában, Salt Lake Cityben. A Statue of Liberty/Ellis Island alapítvány többéves munkával rendezte az adatokat számítógépes adatbázisba, amely jelenleg 22 millió bevándorlóról tartalmaz információkat. Ez a feldolgozott időszak partra szállóinak 70 százaléka.

Az Oracle-megoldáson alapuló adatbázisból az érdeklődők 11-féle információt hívhatnak le, köztük a bevándoroltakat szállító hajók nevét, a hajókon utazó személyek névlistáját és életkori adatait, az utasok származási településeit és országait, valamint egyesült államokbeli úti célját. Az Ellis Island-i központba látogatók a Compaq DeskPro munkaállomásai által támogatott 41 információs kioszknál kereshetnek az adatbázisban, az internetezők pedig bárhol a világon, a saját PC-jük előtt ülve.

Az új American Family Immigration History Center (bevándorlástörténeti központ) látogatói megvásárolhatják őseik eredeti emigrációs papírjainak másolatát, és annak a hajónak a fényképét, amellyel őseik az új hazába érkeztek. Egy hónapon belül ez a szolgáltatás a világhálón is elérhető lesz.

A sziget főépülete ma múzeum

(c|net)

Ajánló:

Korábban:

Újabb állami laptop tűnt el Nagy-Britanniában: tulajdonosa húsvéthétfőn egy taxi hátsó ülésén felejtette a hordozható számítógépet, amely új fegyverrendszerekről szóló titkos információkat tartalmazott. A brit védelmi minisztérium azt fontolgatja, hogy munkatársai számára önmegsemmisítő laptopokat készít, mivel egyre többen veszítenek el államtitkokat tartalmazó gépeket.